Op 14 december 2005 werd de Jan Bonekampstraat in Zaandam officieel 'geopend'.

Tijdens de officiŽle opening van wooncomplex De Waaier aan de Jan Bonekampstraat in Zaandam werd welkom geheten aan de bewoners van het complex. Hier zijn woningen voor gezinnen, voor ouderen en aangepaste woningen voor gehandicapte mensen, de z.g. Focuswoningen.

Mevrouw Saskia Noorman-den Uyl wenste alle bewoners veel succes en memoreerde aan de verzetshelden Jan Bonekamp, naamgever van de straat en de aangrenzende Jambroesstraat. Verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van ons land.   


Noordhollands Dagblad Zaanstreek
26 februari 2003

Straat vernoemd naar verzetsheld Jan Bonekamp
De Gemeente Zaanstad heeft een straat vernoemd naar verzetsheld Jan Bonekamp. De in aanbouw zijnde buurt op de hoek van de Vermiljoenweg en de Kepplerstraat in Zaandam heeft de naam Jan Bonekampstraat gekregen.

Op de hoek worden zo'n 80 woningen gebouwd. De buurt grenst aan de verzetsheldenbuurt bij de brandweerkazerne aan de H. Gerhardstraat. Alle nieuwbouw komt straks aan de Jan Bonekampstraat te liggen.
Bonekamp, die uit IJmuiden kwam, zat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet. In 1944 overleed hij aan de gevolgen van een schietpartij, nadat hij samen met Hannie Schaft op de Westzijde in Zaandam politieman Ragut liquideerde.


  Ook in IJmuiden is een Jan Bonekampstraat.